Maandlast verlagen

U kunt de overwaarde van uw woning benutten om uw maandlasten te verlagen. Dit kan op drie manieren: door een groter gedeelte van uw hypotheek aflossingsvrij te maken, door de looptijd te verlengen of door te profiteren van de lage rentestand. Zo creëert u wat meer financiële ruimte en houdt u geld over om bijvoorbeeld de studie van uw kinderen te financieren.

Grotere aflossingsvrije hypotheek
U kunt een (groter) gedeelte van uw hypotheek aflossingsvrij maken. Dit betekent dat u dat gedeelte niet aflost, maar hierover alleen rente betaalt die aftrekbaar is van de belasting. Dat heeft tot gevolg dat uw maandlasten dalen. Wel betaalt u meer rente over de hele looptijd.

Looptijd verlengen
Het resterende hypotheekbedrag kunt u ook over een langere looptijd aflossen. Als u de looptijd verlengt, dalen de maandlasten en houdt u extra geld over. U moet er wel rekening mee houden dat u over de hele looptijd op deze manier meer rente betaalt.

Lagere rentestand
Als u al een hypotheek heeft, dan heeft u die wellicht tegen een hogere rente afgesloten. Als u nu wilt profiteren van de lage rentestand, kunt u uw bestaande hypotheek vervroegd aflossen en een nieuwe afsluiten. Dit is niet in alle gevallen gunstig. Maar als u geen hoge boete hoeft te betalen voor het vervroegd aflossen én als u verwacht dat de rente niet verder daalt, kunt u op deze manier goedkoper uit zijn.
arrow
Home | Hypotheken | Maandlast verlagen
hypotheek

hypotheek

4
Tradeville Advies | MiracleWeb 3.0